K-1 Hawaii Super Fight – 380 kg a ringben

Újra egy Gracie a ringben, BJ. Penn-nel szemben

Akebono, a szumó jokozuna és a koreai Hong Man Choi is egymásnak rohant. A két óriás csatáját nagyon várták. Akebono ütés- és rúgástapasztalata itt is kevés volt. Több szempontból is érdekes volt az összecsapás. Mindenkit érdekelt, hogy ki győz: a szumó birkózó, vagy a shirum birkózó (a szumó koreai változata).

Image

Akebono – Hong Man Choi

Akebono nagyon népszerű volt, vehemensen is kezdett, állandóan próbált előre menni. Choi nagyon ügyesen kihasználta hosszú karjait. Bár folyamatosan hátrafelé mozgott, mégis rendre ő talált hosszú ütéseivel. Ez egy idő után meg is fordította a látványt, és már a szumó óriás hátrált, sőt még a padlóra is került két balkezes ütéstől. Nem sokkal utána végleg padlót fogott. 1R 2’52” TKO

A várva várt K-1 MMA küzdelemben BJ. Penn (USA) és Renzo Gracie mérte össze tudását. A hazaiak nagy örömére Pennek sikerült pontozással győznie. Penn korábban Rodrigót, Renzo unokatestvérét verte meg. Ismét saját stílusa eredményességét akarta bizonyítani.

Az első menet nem bizonyult túl eseménydúsnak, de Gracie 2 bíró szerint is jobb volt.

Image

Gracie

A 2. menetben inkább állóharc folyt – ahogy Penn akarta – és egy balegyenes után fel is repedt Renzo arca, aki folyamatosan próbálta a küzdelmet a földre vinni. Az amerikai azonban mindannyiszor ütésekkel és térdrúgásokkal válaszolt. Minden bíró Pennek adta a menetet.

Vágül a 3. menetben igazi Penn fölény volt, jobbára testütések következtében, így Penn 3-0-ra – ismét egy Gracie ellen – nyert.

Image

Penn

„Renzo nehezebb ellenfél volt, mint vártam. Sajnálom, hogy volt időkorlát, én jobban szeretem, ha nincs ilyen. Úgy éreztem, már meg tudtam fogni, és szerintem még fél perc kellett volna, hogy befejezzem a küzdelmet. Úgy gondolom, azok győznek, akik hajlandóak megfizetni az árát. Én nem vagyok hajlandó veszíteni!” – nyilatkozta Penn a küzdelem után.

A japán Musashi nehéz győzelmet aratott a svéd Rickard Nordstrandal szemben, 2-0 arányban, egy érdekes mérkőzésen.

 

 

Related posts