Jelmezverseny a képregényfesztivál résztvevőinek

Jelmezversenyt hirdet az Átjáró napi 2. Magyar Képregényfesztiválra – 2006 március 5-ére – a Magyar Képregénykiadók Szövetsége és az Átjáró rendezvénysorozat stábja.

 A jelmezversenyen bárki indulhat saját maga készítette vagy akár kölcsönzött jelmezzel is. Minden fellépő ajándékot kap, illetve a három legjobb öltözék értékes díjazásban részesül.

A március 5-én, a Millenáris Park Teátrumában megrendezésre kerülő képregényfesztiválon lehetőség nyílik arra, hogy bárki megmutassa magát jelmezben a fesztivál közönségének. A jelmezeknek természetesen kapcsolódniuk kell a képregény-kultúrához, ám szabadon választott, hogy ki-ki milyen témához nyúl az öltözék kiválasztásánál. A ruhát ki lehet egészíteni arc és testfestéssel is.

Akik úgy döntenek, hogy jelmezben érkeznek a fesztiválra, azoknak a rendezvényre nem kell jegyet venniük (Figyelem: csak egyértelmű jelmez esetén jöhetnek be ingyen a résztvevők!). Ezen túl, mindenki, aki beöltözik, további ajándékokat kap.

A jelmezverseny résztvevőinek és nyerteseinek díjazására 140 ezer forint összegű nyeremény áll a rendezők rendelkezésére. A legjobb három jelmezről a délutáni (várhatóan 15 órakor kezdődő) jelmezbemutató során dönt a képregényfesztivál (grafikusok közül) kiválasztott zsűrije. A legjobb öltözékek jutalma egy-egy albumból, figurából, könyvekből és képregényekből álló értékes csomag lesz.

A rendezők célja az, hogy megteremtsenek a fesztiválnak egy Magyarországon még nem tapasztalt hangulatot, s hogy a jelmezek felöltésével együttes szórakozásra és játékra sarkallják mindazokat, akik szeretik a képregényeket.

Related posts