Tavaszi tekercs édes-savanyú szósszal

Gyorsan összedobható előétel, ha a rákrudacskákat kihagyod belőle, még vega is.

  • 100 g szurimi (rákrudacska)
  • 1 kisebb kígyóuborka, julienne-re vágva
  • 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
  • pár szál friss koriander
  • két szál újhagyma zöld része, vékony karikára vágva
  • negyed kocka tofu vékony csíkokra vágva, egész kevés szójaszószban 2 percig főzve
  • 50 g babcsíra
  • rántotta 4 tojásból, egyenként elkészítve
  • 4 tavaszi tekercs tésztalap
  • 4 nori
  • kevcés vízben elkevert tápiókaliszt a tekercs lezárásához
  • 1 kanál tamarindusz sűrítmény 3 kanál vízben elkeverve
  • 1-2 kanál cukor
  • 1 kanál szójaszósz

A tamarinduszt keverd el a cukorral és a szójaszósszal, majd alacsony lángon forrald fel. Helyezd a tésztalapot egy konyharuhára vagy makiszura. Tegyél rá egy lap norit, majd egy adag tojásrántottát. Erre jöhet az egyik szélére az uborka, szurimi, koriander és a többi hozzávaló. Ezután – akárcsak a makit vagy a rétest – óvatosan tekerd fel az egészet. A tésztát a keményítős vízzel ragaszd le.

Ezután vékony pengéjű, éles késsel vágd a tekercset 6-8 szeletre, önts rá egy keveset a szószból és azonnal tálald.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések