Indonéz karfiolleves

  • fél kg karfiol
  • 1 kanál mogyoróolaj
  • 1 teáskanál apróra zúzott fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva
  • csipetnyi bors
  • 1 teáskanál halszósz
  • 1 liter leves
  • 100 g levestészta
  • 1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld

A karfiolt vágd 2-3 centis darabokra. Hevítsd fel a vokot, tedd bele az olajat. Add hozzá a fokhagymát, hagymát, halszószt és borsot. Két percig kevergetve süsd nagy lángon. Add hozzá a levest és a karfiolt, majd miután felforrt, 20 percig alacsony lángon párold. Ha a karfiol megpuhult, add hozzá a levestésztát (bármilyet használhatsz, ami csak tetszik) és főzd annyi ideig, ami a zacskójára van írva.

A petrezselyemzölddel díszítve tálald.

Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések