K-1 Hero's

ImageIzgalmas csatákat hozott a legutóbbi K-1 produkció, mely természetesen mint üzleti vállalkozás is igen jelentős. Megpróbálnak folyamatosan versengeni az oly annyira népszerű Pride Gálákkal. A versenyzők közül sokan a Pride-ot választják, mert magasabbak a nyeremények, bár nem tudni, milyen egyéb juttatások vannak még a meccs, a K.O. és a győzelmi pénzeken kívül.

 

Természetesen mindkét szervezet igyekszik kizárólagos szerződést kötni a sportolókkal, nehogy a konkurrens gálán kössenek ki.

A K-1 Hero’s szabályok megegyeznek a korábbi K-1 MMA szabályokkal. Ez 5 perces meneteket jelent, K-1 ringben, pontozó bírókkal. 1 vagy 2 hosszabbításra van lehetőség. Free fight – egy kis méretű kesztyű a védő, ami nálunk sárkánykesztyű néven ismert, alapvetően kb. 4 unciás lehet. Minden free fight szinte ezt használja.

Szabad fogni, feszíteni, dobni, ütni, rúgni, szabad a földharc és az állóharc. A könyék használata tilos, a földön fekvőt szabad rúgni. Nagy súlykülönbség esetén meg szoktak egyezni, hogy esetleg tilos a földön fekvőt rúgni.

Related posts