Hungarian Open – a versenyzők

A hölgyek 55 kg-os mezőnyének legesélyesebbje a címvédő Balogh Mária Győrből, de nem lesz könnyű dolga, hisz nagyon jó formát mutatott végig Mezősi Marina vagy Bartók Júlia is. Ott lesz továbbá a nagyon rutinos Mótzer Melinda is a nevezett 10 főben.

65 kg-ban mindenképpen a címvédő Tóth Ivett a legesélyesebb, de tavaly is óriási csatára késztette őt a nagykőrösi Ábrahám Edit, aki most is sokat készült.

Visszatér bokaműtéte után a jászberényi korábbi junior kiválóság, Simon Orsolya, bár ő leginkább önmaga számára akar bizonyítani, hogy már bírja a lába ezt a nem kis megterhelést. A súlycsoportban 8 induló nevezett. +65 kg-ban nem kérdés Szövetes Veronika esélyessége, hisz a hölgy már a világ minden küzdőjét maga mögé utasította.

Azonban a súlyhatárok megváltoztatása után (korábban +60 kg volt) nagyon lecsökkent a nehézsúly mezőnye, így tavaly meg sem tudták rendezni a súlycsoport versengését. Idén remélhetőleg mind a négy nevezett versenyző küzdőtérre lép, és lesz lehetőségük pillanatnyi tudásuk lemérésére. Vera mellett a legesélyesebb a dobogóra a jászberényi Demeter Mónika.

 

A férfi küzdők – 70 kg

A 70 kg nagyon jó mezőnyt vonultat fel, óriási verseny várható! Nagy létszám, és sok jó karatés: 19 lett, horvát és magyar versenyző. Köztük egy igen régi versenyző, Szabó Tamás, aki visszatér a 8×8 magányos templomába. Korábban Magyar Bajnok is volt, bár utoljára a 90-es évek végén lehetett tatamin látni. Ott lesznek a Váczi testvérek, Magyar bajnoki címek tulajdonosai, bár a címvédő Nemes József, aki a horvát bajnokságon sem talált legyözőre. Persze ott a korosztály másik óriási reménysége, Búzás Gábor, aki mindig roppant elszánt. És debütál a mezőnyben, a többszörös junior E.B. bajnok, Rózsa Gábor is. Birics Tamás is az utánpótlásban bizonyított korábban, hátha itt is eredményes lesz. Az IKO 3 70 kg-os favoritja is jelen lesz, Gyarmati Imre személyében. Az utóbbi idők legkeményebb hazai  70 kg-os mezőnye várható!

Related posts