Hétvégén K-1 World Grand Prix döntő!

Rendkívüli izgalmakra számíthatunk az idei K-1 finálén. Már a negyeddöntők is óriási mérkőzéseket hoznak majd, hiszen nem csak óriási nevek, hanem valódi óriások is találhatók a nyolcas táblán. Kétségtelen, hogy a koreai Hong Man Choi az eddigi K-1 nyolcas döntők leggigantikusabb küzdője. A másik „kosarasnak”, a Seidokai kan karate bajnok Semmy Schiltnek sem lehetne oka panaszra a maga 210 centijével, ha a K-1 döntőt végtaghosszúsági versenyszámban rendeznék meg.

Image

Ray „Sugarfoot” Sefo talán az egyik legnagyobb esélyese lehetne a szombati viadalnak, ha a párosítás kedvezőbben alakul számára. Mint szemtanúi lehettünk, az oszakai nyolcaddöntőben szinte nevetségessé tette a thai Kaoklai Kaennorsinget. Most azt a Semmy Schiltet kéne megfékeznie, aki nemcsak hogy 30 centivel magasabb és majdnem 40 kilóval nehezebb nála, de ráadásul nem egy ügyetlen hústorony, hanem technikailag is igen képzett és éhes a sikerre. Ezen a szinten a fizikai adottságok már rendkívül nagy súllyal esnek a latba.

Nagy kiváncsisággal várjuk Remy és Hong Man Choi küzdelmét is. Vajon képes lesz-e a bajnok (aki valljuk be, az utóbbi időben nem mutat kirobbanó formát) megoldani ezt a feledatot.

Le Banner és Aerts? Itt aztán végképp’ nincs papírforma, bár Le Banner ebben az esztendőben van élete talán legösszeszedettebb állapotában, de Aertset sohasem szabad leírni.

Karaev vs. Musashi? Ez lehet talán a legtechnikásabb és legfordulatosabb mérkőzés, hiszen a két fiú megközelítőleg hasonló testi adottságokkal bír és technikailag nagyon képzettek. Ha Musashi elalussza a mérkőzés elejét, akkor könnyen veszélybe kerülhet a négy közé jutása az igen dinamikus és agresszív orosszal szemben.

Ha találgathatunk egy picit (ami küzdősportban sem egyszerű), akkor a döntőbe a felsőágról Le Bannernek, alulról talán Schiltnek van a legnagyobb sansza a döntőbe kerülésre. Elválik.

Schmidt Péter

Related posts