Három ok az afganisztáni katonai részvételre

A japán miniszterelnök bejelentette, hogy a szigetország ismét megfontoja, hogy csapatokat küld Afganisztánba egy újjáépítési küldetésre.

A döntésnek három kiváltó oka volt:

1. A japán miniszterelnök tisztában van azzal, hogy a pacifista alkotmány er?sen korlátozza az ország katonai aktivitását, ezért a szigetországnak nincsenek csapatai az Afganisztánban állomásozó nemzetközi er?k között. A miniszterelnök többször kijelentette, hogy „véleményem szerint meg kell tennünk mindent, amit csak tehetünk”. A rekonstrukciós segítség kivitelezhet?.

2. Japáné a világ egyik legkomolyabb pénzügyi ereje. Az országnak nagyobb szerepet kellene vállalnia a nemzetközi biztonság megszilárdtásában is – vélik sokan.

3. Japánnak le kell dolgoznia azt a hatalmas hátrányt, amelybe akkor kerültek, amikor visszavonták az Indiai-óceánról azt a két hadihajót, amely a nemzetközi er?k tankolásában segített.

A japán diplomaták gyakran panaszkodnak arra, hogy nem kapnak kell? tiszteletet. A tisztelet a diplomácia világában nem mindig annak jár, aki helyesen cselekszik – hanem annak, aki aktívan részt vesz a nemzetközi akciókban, függetlenül attól, hogy a helyi lakosság egyetért-e vele vagy sem.

Rising Sun
Related posts

Kommentelj