Grillezett terijaki sertés ananásszal és mangóval

a pácoláshoz:

  • 1 dl szójaszósz
  • 2 kanál barnacukor
  • 3 kanál rizsecet
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • egy 5 centis gyömbérdarab meghámozva, lereszelve
  • 6 szelet sertésszűz


A páclé hozzávalóit keverd össze egy edényben, forrald fel és addig kevergesd, amíg a cukor elolvad. Lehűlés után tedd bele a hússzeleteket (esetleg tedd egy jól záró nejlonzacskóba a lével együtt). Egész éjjel hagyd állni a pácban a húst.
A húst csepegtesd le (a páclét ne dobd ki), és grillsütőben 7-8 perc alatt süsd barnára mindkét oldalát. A sütés utolsó perceiben lassan öntögesd rá a maradék páclevet.

ananászos-mangós köret:

  • 2 csésze kockára vágott ananász
  • 1 csésze kockára vágott mangó
  • fél csésze apróra vágott, minél édesebb hagyma
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 2 kanál apróra vágott mentalevél

Keverd alaposan össze a hozzávalókat és hagyd állni szobahőmérsékleten 1 órát. Előző nap is elkészítheted, hogy a hűtőben az ízeknek legyen ideje összeérni.

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések