Ötfűszeres rák

  • 250 g közepes vagy annál nagyobb rák (használhatsz kagylót is)
  • 2 teáskanál ötfűszer-keverék
  • bors
  • 1 kanál olivaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kanál száraz fehérbor

A rák páncélját és erét távolítsd el (a farkát és az utolsó páncélgyűrűt hagyd rajta). Szárítsd meg papírtörölközővel, majd egy tányérra helyezve hintsd meg az ötfűszer-keverékkel, a sóval és a borssal.
Forró olajban 1-2 perc alatt süsd rózsaszínűre. Add hozzá a fokhagymát és folyamatos kevergetés mellett süsd további fél percig. Öntsd rá a fehérbort és alacsony lángon folytasd a párolást, amíg a bor fele elpárolog. Forró rizzsel tálald.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések