Grillezett csirkeszárny mézes hoisin szósszal

A szószhoz:

  • 2 kanál hoisin szósz
  • 2 kanál paradicsomsűrítmény vagy ketchup
  • 1 kanál rizsecet
  • 1 kanál méz
  • 1 kanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál fokhagymás chiliszósz
  • 1 narancs leve
  • frissen reszelt gyömbér facsart leve ízlés szerint


  • 1 kg csirkeszárny


Keverd össze a szósz hozzávalóit. A legsötétebb, legerősebb aromájú szójaszószt használd. Felhasználásáig tartsd a hűtőben.
A csirkeszárnyak végét vágd le, használd például alaplé főzéséhez. A többit öblítsd le, majd töröld szárazra. Marináld a szószban legalább 8 órán át, a legjobb, ha előző este berakod a hűtőbe és másnap készíted el.
Rendezd el a szárnyakat egy közepes forróságú grillezőben és 10-10 percig süsd mindkét oldalukat. Jó sok szalvétával tálald.

Kapcsolódó bejegyzések