Fűszeres marha gyömbérrel
- 300 g hátszín
- 1 kanál keményítő
- 2 kk olivaolaj
- 1 kanál frissen reszelt gyömbérből préselt lé
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 csésze félbevágott bébi sárgarépa
- 1 dl húsleves
- 2 kanál szójaszósz
- 1 kanál hoisin szósz
- 1 kanál száraz fehérbor
- 1 kk tört bors
- 200 g vízigesztenye felszeletelve, lecsepegtetve
- 3 csésze felszeletelt bok choy (kínai káposzta; nem azonos a kínai kellel, hazai káposztával helyettesíthető)
- 2 csésze forró főtt rizs
A húsról távolítsd el az összes zsírt. Vágd vékony szeletekre a rostokra merőleges irányban. Keverd össze a keményítővel. Forró olajban süsd a húsdarabokat 3 percig, majd add hozzá a gyömbért és a fokhagymát. Fél perc múlva add hozzá a répát, a húslét, a szójaszószt, a hoisin szószt, a bort, a borsot és a vízigesztenyét. Fedd le, és főzd 4-5 percig. Ezután add hozzá a bok choyt és főzd további két percig. Rizzsel tálald.