Fűszeres marha gyömbérrel

  • 300 g hátszín
  • 1 kanál keményítő
  • 2 kk olivaolaj
  • 1 kanál frissen reszelt gyömbérből préselt lé
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 csésze félbevágott bébi sárgarépa
  • 1 dl húsleves
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 kanál hoisin szósz
  • 1 kanál száraz fehérbor
  • 1 kk tört bors
  • 200 g vízigesztenye felszeletelve, lecsepegtetve
  • 3 csésze felszeletelt bok choy (kínai káposzta; nem azonos a kínai kellel, hazai káposztával helyettesíthető)
  • 2 csésze forró főtt rizs
A húsról távolítsd el az összes zsírt. Vágd vékony szeletekre a rostokra merőleges irányban. Keverd össze a keményítővel. Forró olajban süsd a húsdarabokat 3 percig, majd add hozzá a gyömbért és a fokhagymát. Fél perc múlva add hozzá a répát, a húslét, a szójaszószt, a hoisin szószt, a bort, a borsot és a vízigesztenyét. Fedd le, és főzd 4-5 percig. Ezután add hozzá a bok choyt és főzd további két percig. Rizzsel tálald.

Kapcsolódó bejegyzések