Grillezett csirkeszárny mézes hoisin szósszal
A szószhoz:
- 2 kanál hoisin szósz
- 2 kanál paradicsomsűrítmény vagy ketchup
- 1 kanál rizsecet
- 1 kanál méz
- 1 kanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál fokhagymás chiliszósz
- 1 narancs leve
- frissen reszelt gyömbér facsart leve ízlés szerint
- 1 kg csirkeszárny
Keverd össze a szósz hozzávalóit. A legsötétebb, legerősebb aromájú szójaszószt használd. Felhasználásáig tartsd a hűtőben.
A csirkeszárnyak végét vágd le, használd például alaplé főzéséhez. A többit öblítsd le, majd töröld szárazra. Marináld a szószban legalább 8 órán át, a legjobb, ha előző este berakod a hűtőbe és másnap készíted el.
Rendezd el a szárnyakat egy közepes forróságú grillezőben és 10-10 percig süsd mindkét oldalukat. Jó sok szalvétával tálald.
A csirkeszárnyak végét vágd le, használd például alaplé főzéséhez. A többit öblítsd le, majd töröld szárazra. Marináld a szószban legalább 8 órán át, a legjobb, ha előző este berakod a hűtőbe és másnap készíted el.
Rendezd el a szárnyakat egy közepes forróságú grillezőben és 10-10 percig süsd mindkét oldalukat. Jó sok szalvétával tálald.