Fűszeres tészta gyömbérrel és zöldségekkel

 

  • 2 sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1 kanál olaj
  • 1 kanál gyufaszál méretűre vágott friss gyömbér
  • 1 kanál apróra vágott fokhagyma
  • 1 kiskanál szezámolaj
  • 1 csésze édesítés nélküli kókusztej
  • 1 kanál szójaszósz
  • 250g szómen (japán tészta)
  • 1 kanál vörös currypaszta
  • fél csésze apróra vágott mentalevél

A répát, cukkinit és zöldhagymát vágd gyufaszál méretűre. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a gyömbér és a fokhagyma felét. Pirítsd fél percig, amíg illatozni kezd. Tedd bele a répát, a cukkinit, a szezámolajat és a zöldhagyma felét. Süsd nagy lángon két percig. Tedd bele a gyömbér és a fokhagyma másik felét, és süsd tovább egy percig. Ezután a serpenyőből vedd ki a zöldséget egy tálba. A serpenyőbe öntsd a kókusztejet, a szójaszószt és a curryt. Keverd el alaposan és lassú lángon forrald sűrűre. Ezután add hozzá a megsólt zöldséget és a zöldhagyma másik felét.

Közben főzd meg a tésztát (általában 2 perc elég). Egy nagy edényben keverd össze a zöldséggel. A mentalevelekkel díszítve tálald.

Kapcsolódó bejegyzések