Friss spenót lasagna

  • 1 csokor spenót megmosva
  • csipetnyi só
  • 2 kanál olivaolaj
  • 200g lasagna tészta
  • 100 g apróra vágott zöldhagyma
  • 1 csomag kemény selyemtofu, falatnyi darabokra vágva
  • 1 kanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 kanál miszo
  • bors ízlés szerint
  • parmezán vagy más sajt ízlés szerint

 

 

a szószhoz:

150g marinara szósz (vagy paradicsompüré, esetleg ketchup bazsalikommal, oreganóval, fokhagymával) és 1 csésze vékonyra szelt gomba kevés olivaolajon megfuttatva

Forró vízben blansírozd a spenótot egy percig. Ezután öblítsd le hideg vízzel és csepegtesd le. A forró vízbe tegyél kevés sót és egy kanál olajat, majd főzd meg benne a tésztát. Ha megfőtt, öblítsd le, hagyd kihűlni, tedd félre.

A másik kanál olajban pirítsd meg a hagymát és az apróra vágott spenótot. Keverd el benne a többi hozzávalót (a sajtot kivéve), majd tedd félre.

Egy sütésre alkalmas edényt olajozz ki, tegyél bele egy réteg tésztát, majd a szósz felét, ismét tésztát, a szósz maradékát, tésztát és végül a reszelt sajtot. Előbb (pl. fóliával) lefedve 20, majd fedetlenül további 15 percig süsd. Forrón tálald.

Kapcsolódó bejegyzések