Friss hírek Török és Stefanovics profi debütálásáról IV.

Azért a főszereplőket sem hagyjuk parlagon… Mindkét srácot diktafonvégre kaptuk, íme az eredmény. Elsőként Stefi érkezik:

 

Image         Kézenfekvő a kérdés: hogy állsz a készüléssel?

         Jól, csak kissé fáradt vagyok. Vizsgák az egyetemen, tanítok, edzést vezetek, emellett vállalom be az edzéseket. Maximalista vagyok, szeretek mindent rendesen megcsinálni, így fárasztó, de sikerült túltenni magam rajta.

         Esetleges problémák?

         Sérüléseim voltak, de túl vagyok rajtuk. Ilyesmi a legjobb felkészülés során is megesik, de tudtam készülni, és ez a fontos.

         Februárban kyokushin országos bajnokság…

         Ha egy mód van rá, készülök és indulok. Nem titok, a cél is megvan… vissza akarom szerezni az országos bajnoki címem.

Török Dani sem kerülhette el sorsát. És félreértés ne essék, nem nyomjuk el Stefit, csak arról van szó, Dani Fiú többet szeret beszélni, és többet is beszél…

         Hogy jött ez az egész buli?

         István (sensei Bódi István – Sz. A.) javasolta, próbáljam ki magam kesztyűs szabályrendszerben is. Eleinte húzódoztam, nem a sérülésektől féltem, az önérzetem bántotta volna, hogy a kyoban már menő lettem, itt meg esetleg kikapok. Aztán a készüléssel az önbizalom is megjött.

         Stefi hogy került a képbe?

         Régóta jól kijövünk egymással, és említette, hogy Kis Robival (Kis Róbert az utolsó IKO3-as kyo VB-n a legjobb 32-ben végzett – Sz. A.) kesztyűznek is. Elcsábítottam, és itt van. Jó partner, keményen hajt, akarja a sikert és nagyon ügyes.

         Elégedettek vagytok az edzőitekkel?

         Nagyon. István csúcs, nagyon sokat tanulunk tőle. A Füzesy Zoli is nagyon jó. Nekem volt már ökölvívó edzőm, Orbán Sándor, de Zoli edzői stílusa jobban fekszik. A Lelekács Csaba klasszis volt thai bunyósnak, és edzőnek is az.

         Kyo OB?

         Ott leszek. Címvédő vagyok, és idén is bajnok akarok lenni, semmi már eredménnyel nem lennék elégedett. Az EB – n nyerni akarok. Ez lesz az ötödik EB – m, eddig két bronz és két ezüst volt az eredmény. Nem vagyok elégedett, mert úgy érzem, ebbe a bírók is besegítettek néha. Most olyan formában akarok lenni, hogy a bírók ebbe ne tudjanak beleszólni. És a nagy cél a Világkupa, ahová Szövetes Verával kvalifikáltam magam. Osaka-ban lesz, ahol Osaka-t (VB ll. Helyezett, Dani nagy ellenfele –Sz. A.) ezúttal KO-val akarom verni.

Van mit csinálni.

         Unalom?

         Azt nem ismerem. Ja, lassan a főiskolán is indulnak a vizsgák…

 

Szabó András

 

Image

Related posts