Északi marhacurry

Ez a thai étel a távol-keleti ország északi vidékeiről származik. Sertés- vagy csirkehúst is használhatsz, ez esetben sokkal rövidebb ideig főzd.

  • fél kg marhahús, falatnyi darabokra vágva
  • 4 dl kókusztej
  • 2 teáskanál zöld currypaszta
  • halszósz
  • 1 teáskanál tamarindusz sürítmény, 3 kanál hideg vízben elkeverve
  • 1 kanál cukor

A húst párold fél órán át alacsony lángon, fedő alatt a kókusztejben. Ha a hús megpuhult, egy kisebb tálkába merj ki 3-4 kanál kókusztejet, add hozzá a curryt és keverd el alaposan. Add hozzá a cukrot, halszósz és a tamarinduszt. Ezután öntsd vissza a húsra.

Forró rizzsel tálald.

 

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések