Édes-savanyú sertés variáció

  • 600g sertéshús kockára vágva
  • 3 kanál vaj
  • 1 tojás
  • 2 kanál víz
  • 200g kukoricakeményítő
  • 80g barnacukor
  • 3 kanál ecet
  • 3 kanál kukoricakeményítő
  • 500g ananász (ha konzerv, a levét tedd félre)
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kis fej hagyma

A tojást verd fel a vízben. A vajat melegítsd fel egy nagy serpenyőben. A húst mártsd előbb a tojásba, majd a keményítőbe. Ezután lassú lángon süsd meg (30 percig az egyik, majd 15 percig amásik oldalán). Egy lábosban a barnacukrot és a 3 kanál keményítőt keverd el az ananászlében. Adj hozzá annyi vizet, hogy összesen fél liter folyadékot kapj. Add hozzá a szójaszószt és az ecetet.
Folyamatos kevergetés mellett forrald fel az egészet, add hozzá a maradék hozzávalókat, majd tedd bele a húst.

Forró rizzsel tálald.

Kapcsolódó bejegyzések