Keleti burgonya

  • 2 nagyobb fej burgonya
  • 2 kanál szójaszósz
  • 2 kanál cukor
  • 1 kanál reszelt fokhagyma
  • 1 kanál szezámmag
  • szezámolaj ízlés szerint
  • 2-3 szál újhagyma karikára vágva
  • borsónyi vaszabi

 

Image

A krumplit hámozd meg, majd vágd gyufaszál nagyságú hasábokra. Tedd az egészet annyi vízbe egy tálban, amennyi ellepi, nehogy megbarnuljon.
Egy tálkában keverd össze az összes többi hozzávalót.

A burgonyát a lehető legkevesebb vízben (elég, ha épp ellepi) főzd meg (3-4 perc alatt megpuhul). Egy szűrőben csepegtesd le, majd tálaláskor önts a tetejére a szószból. Apróra vágott norival díszítheted.

 

 

Image

 

 

Image

 

A recept hozzávalóit megvásárolhatod webáruházunkban:

szójaszósz "Jamasza" 150ml

szójaszósz “Jamasza” 150ml  890Ft

vaszabi (japán torma)

 vaszabi (japán torma)  777Ft

szezámolaj, 150ml

 szezámolaj, 150ml  970Ft

fekete szezámmag (irigoma kuro) fekete szezámmag (irigoma kuro)  460Ft

Rendeld meg egyben, kedvezményes áron, 3097  helyett 2700 Ft-ért itt!

Kapcsolódó bejegyzések