Dzsungelcsirke

  • 250g kicsontozott csirkemell
    2-6 kis chilipaprika
    fél szál friss citromfű
    1 kanál olaj
    1 dl kókusztej
    csipetnyi só
    2-3 kanál halszósz
    10-15 friss bazsalikomlevél
    1 csésze gyufaszálra vágott káposzta

A húst vágd vékony, 5 centis csíkokra. A hús helyett használhatsz csíkokra vágott zöldséget (paprika, bambuszrügy, gomba, padlizsán). Őröld le a chilit, a citromfüvet egy mozsárban vagy egy turmixgépben.

A keveréket egy percre dobd forró olajba egy serpenyőben, majd öntsd rá a kókusztejet. Főzd két percig, majd dobd bele a csirkét vagy a zöldséget. 5 perc múlva ad hozzá a halszószt, a sót és a bazsalikomot. Zárd el a lángot. A káposztából készíts a tányérokra egy kis ágyat és azon tálald.

Kapcsolódó bejegyzések