Csirke vokban bazsalikommal

Ha tudsz, szerezz be a recepthez lila szárú thaiföldi bazsalikomot.

  • 2 kanál mogyoróolaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél kg csont és bőr nélküli, centis kockára vágott csirkemell
  • 2-4 friss chilipaprika hosszában kettévágva, kimagozva vagy 2 kanál chiliszósz
  • 3 szál újhagyma 5 centi hosszú darabokra vágva
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kanál halszósz
  • 1 kanál alacsony sótartalmú szójaszósz
  • 2 kanál osztrigaszósz
  • 2 kanál csirkeleves (lehet kockából is)
  • 1 csésze friss bazsalikomlevél
  • 4 csésze főtt rizs

Melegítsd fel a vokot. Tedd bele az olajat. Amikor érzed az illatát (de még nem füstöl), tedd bele a fokhagymát és pirítsd világosbarna színűre (kb. egy perc alatt).
A csirkét három menetben süsd meg az olajban (ha egyben tennéd a vokba, levet eresztene és lepuhulna). Egy-egy menetet nagy lángon 1-2 percig süss. Add hozzá a chilit, zöldhagymát, cukrot, szójaszószt, halszószt és csirkelevest. Addig kevergesd, amíg a lé besűrűsödik. Tedd bele a bazsalikomot és azonnal zárd el a lángot. Forró rizzsel tálald.

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések