Csirke satay mikróban, teljesen kezdőknek

  • 1 dl csirkeleves + 1 dl víz vagy egy leveskocka 2dl vízben felforralva
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kanál sherry vagy vermut
  • fél csésze apróra vágott hagyma
  • 2 kanál cukor
  • fél kg kicsontozott csirkehús
  • 1 kanál reszelt gyömbér
  • 1 kanál barna cukor
  • 1 kanál ketchup
  • csipetnyi bors
  • fogvájó vagy bambusznyárs
  • 1 kanál limetta- vagy citromlé
  • 3 kanál mogyoróvaj
  • A csirkét vágd centis csíkokra. Keverd össze az első hat hozzávalót és pácold benne a húst néhány órán át (vagy egész éjjel).
    A húst fűzd fel a bambusznyársakra, és készítsd el a legmagasabb fokozaton a mikrohullámú sütőben 5-6 perc alatt. A maradék hozzávalókat keverd el, forrald fel, majd öntsd a csirkére.
     
    Alternatív szósz:

    • 1 csésze kókusztej
    • 2 teáskanál vörös currypaszta
    • 1 kanál halszósz
    • 2 kanál barna cukor
    • 2 teáskanál tamarindusz sűrítmény, egy kevés vízben elkeverve
    • fél csésze nem sós mogyoró ledarálva (vagy 2 kanál mogyoróvaj)

    Egy serpenyőben alacsony lángon addig forrald a kókusztej felét, amíg besűrűsödik, a szélén egyre olajosabbá válik. Csavard fel a lángot, add hozzá a currypasztát és főzd tovább 3 percig. Vigyázz, nehogy odaégjen. Amikor a massza elkezdi megváltoztatni a színét és az illatát, add hozzá a maradék kókusztejet, halszószt, cukrot és tamarinduszt. Keverd el benne a darált mogyorót, forrald tovább egy percig.
    Forró rizzsel tálald.

    Kapcsolódó bejegyzések