A világ árvái Japánban nyaralnak

Az indiai cunami és más katasztrófák áldozatainak árvái érkeztek Japánba egy speciális nyári táborba, hogy legalább néhány napra megfeledkezzenek a velük történtekről.

A 16 országból érkezett száz árva mintegy 1000 japán árvához csatlakozik a 17 napos táborozás során, ahol esténként tüzeket gyújtanak és a nap nagyobb részét a szabadban töltik, különféle foglalkozásokkal.

Az egyik, japán árvákat támogató csoport vezetője elmondta, hogy a gyerekeknek együtt lehetőségük nyílik arra, hogy a közös foglalkozásokon kifejezzék személyes veszteségüket és átérezzék a többiekét.

A gyerekek egyik felének szülei a cunami miatt vesztették életüket, a másik fele pedig Irakban és Afganisztánban vált árvává. Ezen kívül érkeztek még olyanok is, akik a kolumbiai és törökországi földrengések, a new york-i terrortámadások illetve az Ugandában tomboló AIDS miatt vesztették el szüleiket.

A táborozók augusztus 6-án, a világ első atomtámadásának 60. évfordulóján meglátogatják a hirosimai emlékművet.

Az eseményt rendező szervezet 2000 óta táboroztat árva gyerekeket Japánban, de ez az első eset, hogy japán árvákkal élhetnek együtt.

A nemzetközi programot azért indították, hogy kifejezzék hálájukat az 1995-ös kóbei földrengést követő segítségért, melyet a világ minden tájáról nyújtottak. A földrengés során több mint 6000 ember halt meg. Ez volt Japán legnagyobb embervesztesége a második világháború óta.

Japan Times

Related posts