Csípős-fűszeres csirke

  • 1 kg csirkemell
  • 1 kanál reszelt gyömbér
  • 1 kanál száraz fehérbor
  • 3 kanál szójaszósz
  • 1 szál újhagyma
  • 2 kanál chiliszósz
  • 3 kanál olivaolaj
  • 2 kanál rizsecet
  • 1 teáskanál hétfűszer keverék
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl húsleves
  • 1 kanál kukoricakeményítő

A csirkemellet csontozd ki, a bőrét távolítsd el. Vágd falatnyi darabokra. Keverd el a gyömbért, bort és két kanál szójaszószt. Tedd bele a húst 15-20 percre.

A hagymát vágd kétcentis csíkokra. Egy serpenyőben pirítsd meg a hagymát az olajon, majd add hozzá a chiliszószt és a hétfűszer keveréket. Ezután add hozzá a csirkehúst a páclével együtt. Amikor már megpirult, add hozzá a rizsecetet. Párold tovább 2-3 percig. Add hozzá a húslevest és takarék lángon 10-20 perc alatt párold puhára.

A szójaszósz maradékához adj egy kevés vizet és keverd el benne alaposan a keményítőt, majd öntsd rá a húsra. Folyamatosan kevergesd, amíg a leve besűrűsödik. Tésztával vagy főtt rizzsel tálald.

Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések