Ashihara gála Győrben

A február 25-én, Győrben megrendezésre került gálán összesen 9 klub 74 versenyzője indult, ezúton is köszönet a különböző stílusok képviselőinek, akik megtisztelték rendezvényünket.

Az összes nézőszám kb. 150-200 fő volt. Sajnálatos módon több szervezet, illetve előzetesen már nevezett versenyző nem jött el a versenyre és ez főképp az A kategóriás kihívásos küzdelmek hátrányára vált – több A kategóriás küzdőnek nem volt ellenfele.

A verseny délelőtt 10 óra után kezdődött a gyermek kategóriákkal és ezt követően ahogy nőtt a versenyzők életkora, úgy nőtt a küzdelem keménysége is. Gyermek kategóriában is volt néhány rendkívül lelkes és ügyes karatéka. Közülük is kiemelendő Horváth Krisztián teljesítménye, aki rendkívül technikás küzdelmekkel hívta fel magára a figyelmet. Sok kitéréssel és jó ütemű visszatámadásokkal operált, és ezzel ki is érdemelte a best techniker különdíjat.

Junior lány kategóriában rendkívül harcos és megalkuvást nem ismerő harcmodorával a Seiken STKE versenyzője, Horváth Erika érdemelte ki a best fighter különdíjat. A felnőtt versenyek A kategóriás kihívásos mérkőzéseit nagy érdeklődés előzte meg, ezek 3×2 percre voltak tervezve a menetek között 1 perc pihenővel. Az A kategóriás küzdelmek előtt a kick-boksz harcosok jóvoltából egy 4×2 perces light contact bemutató küzdelmet is láthattunk, mely igen komoly technikai színvonalú volt.

65 kg kategóriában Makay Miklós válogatott versenyzőnk és Magyar Zoltán soproni kyo fighter küzdöttek. A mérkőzés eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, ahol Magyar László jodan lábtechnikáival próbált eredményt elérni, Makay Miklós pedig kitérésekkel és földrevitelekkel operált. Az első menet végére Miki minimális előnyre tett szert, a végig szoros küzdelemben végül a 3 menet elején Miki döntő pontelőnyre tett szert és megnyerte a küzdelmet köszönhetően, hogy az ellenfelét folyamatosan „lekergette” ütésekkel a küzdőtérről. Makay Miklós teljesítményével kiérdemelte a felnőtt A kategória best techniker különdíját. A junior és felnőtt különdíjasok 1-1 Nokia 6030 típusú mobiltelefon boldog tulajdonosává váltak a támogatók jóvoltából.

A 70 kg-os kategória kiegyenlített küzdelmet hozott, melyben a mérkőzés elején harcosabb volt a kyokushin fighter, a mi versenyzőnk, Krisztián viszont az egész mérkőzésen túl sokáig fogott. A 4 másodpercet többször is meghaladta a fogásokkal, ezért folyamatosan pontot ért el ellenfele. A mérkőzés intenzitására jellemző, hogy még a végén is volt némi esély a fordításra, de végül Nagy Szabolcs, a Kyokushinkai Takuan dojo versenyzője pontozással nyerte a mérkőzést.

80 kg kategóriában Konczos Máté álmosan kezdte a küzdelmet Mészáros Péter aktívabb volt. Az első menet végére ébredő Máté a második menetben döntésre vitte a dolgot és remek kombinációinak és combrúgásainak köszönhetően nagy fölénnyel nyerte a mérkőzést. + 90 kg kategóriában Nagy Béla korábbi kyokushin fighter (kyokushin 1 dan, ashihara 2 kyu) és Renshi Lengyel Tamás (kempo 4 dan, kyokushin 1 dan) küzdöttek egymással. Igen kemény és férfias összecsapást láthatott a nagyérdemű: mindkét küzdő kemény ütésekkel és rúgásokkal ostorozta a másikat az első menet végén végül egy bal lábas belső combrúgást követően pontot ért el Nagy Béla, Lengyel Tamás összeszedte magát és nagy szívéről téve tanúbizonyságot tovább küzdött. Az első menet végén egy ponttal Béla vezetett, a második menetben Lengyel Tamás még több belső combrúgást követően is folytatta a küzdelmet, de a menet közepén már nem bírta tovább és feladta. Ezzel Béla kb. 3 perc alatt megnyerte a mérkőzést. Rendkívül kemény és tiszta küzdelem zajlott, melyben mindkét fél igyekezett a legjobbját nyújtani.

Győr városában ismét Ashihara Karate verseny zajlott. Már régóta nem volt verseny Győrben, remek szervezés mellett külön öröm, hogy első alkalommal más stílusok képviselői is részt vettek a megmérettetésen (mi rendszeresen járunk más stílusok versenyeire) és így végre saját szabályrendszerűnkben kipróbálhattuk magunkat más stílusok ellen is. Úgy gondolom, hogy egy remek versenyen barátságos hangulatban töltöttük el együtt a szombati napot. Több hasonló hangulatú versenyt és további jó UTAT kívánok mindenkinek!

Osu !

Sensei Mórocz József

Eredmények:

Gyerek I könnyűsúly:

1. Horváth Krisztián / Ashihara Likócs/

2.Szücs Dávid /Ashihara Győrszentiván/

3.Horváth Richárd /Kyokushinkai Oyamas/

Gyerek I. nehézsúly:

1.Nagy Lajos /Ashihara Dunaharaszti/

2.Feitner Alex /Kyokushinkai Oyamas/

3.Udvardi Gábor /Ashihara Győrszentiván/

Gyerek II. Könnyűsúly:

1.Antalics Viktor /Ashihara Győrszentiván/

2.Antalics Máté /Ashihara Győrszentiván/

3.Molnár Ákos /Ashihara Győrszentiván/

Gyerek II. nehézsúly:

1.Kun Máté /Ashihara Győrszentiván/

2. Nagy Richárd /Ashihara Dunaharaszti/

3. Szacskó Szabolcs /Ashihara Dunaharaszti/

Gyermek III:

1. Tóth Anna /Kyokushinkai Ya ma noko/

2.Ramecz Ádám /Ashihara Győrszentiván/

3.Shily Márk /Ashihara Győrszentiván/

Gyerek lány:

1. Polyák Nikolett /Ashihara Győrszentiván/

2. Kalmár Vivien /Kyokushinkai Ya ma noko/

3. Horváth Barbara / Ashihara Likócs/

Junior lány:

1. Trombini Gréta /Kyokushinkai Oyamas/

2.Horváth Erika /Kyokushinkai Seiken STKE/

3. Mátyás Lívia /Kyokushinkai Seiken STKE/

Junior könnyűsúly:

1. Magyar László /Kyokushinkai Sopron/

2.Józsa Vilmos /Kyokushinkai Ya ma noko/

3.Kozma Zoltán /Kyokushinkai Oyamas/

Junior nehézsúly:

1.Berki Attila /Kyokushinkai Oyamas/

2. Tóth Bence /Kyokushinkai Seiken STKE/

3. Schuszter Andrej /Ashihara Dunaharaszti/

Felnőtt női kategória:

1. Cseh-Szakál Tímea  /Ashihara Dunaharaszti/

2. Nagy Dóra / Ashihara Likócs/

Felnőtt B. kategória 75 kg:

1.Nagy Krisztián /Kyokushinkai Seiken STKE/

2. Kalló Miklós / Ashihara Likócs/

Felnőtt B. kategória 80 kg.

1.Turucz Sándor /Kyokushinkai Seiken STKE/

2. Kalló Miklós / Ashihara Likócs/

Felnőtt A. kategória 65kg:

1. Makay Miklós /Ashihara Dunaharaszti/

2. Magyar László /Kyokushinkai Sopron/

Felnőtt A. kategória 70 kg:

1. Nagy Szabolcs /Kyokushinkai Takuan/

2.Varga Krisztián / Ashihara Likócs/

Felnőtt A. kategória 80 kg:

1. Konczos Máté / Ashihara Likócs/

2. Mészáros Péter /Kyokushinkai Sopron/

Felnőtt A. kategória + 90 kg:

1. Nagy Béla /Ashihara Kamikaze/

2. Lengyel Tamás  /Magyar Kyokushin Karate Szövetség /

Related posts