Ragacsos rizs mangóval

Édes rizs kókusztejjel, mangóval.

  • fél csésze ragacsos rizs
  • 1 csésze kókusztej
  • 4+3 kanál cukor
  • csipetnyi só
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 nagy mangó hámozva, kimagozva, vékony szeletekre vágva

 

A szezámmagot pirítsd meg olaj nélkül. Egy tálban mosd át a rizst néhányszor hideg vízben. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd hagy állni benne egész éjjel. Ezután öntsd le róla a vizet, majd egy szűrőbe téve, forró víz felett a gőzben 20-30 perc alatt párold puhára. (A szűrő ne érintkezzen közvetlenül a vízzel.)

Amíg a rizs fő, egy kisebb edényben alacsony lángon keverd el a kókusztej felét, a cukrot és a sót, amíg a cukor teljesen elolvad. Tartsd melegen. Öntsd hozzá a főtt rizst, majd hagyd állni fél órán át. Amíg a rizs áll, a maradék kókusztejben keverd el a három kanál cukrot. Hagyd kihűlni, hogy kicsit besűrűsödjön.

Tálaláskor a rizsre öntsd egy keveset a cukros kókusztejből. A tetejére tegyél mangót, és hintsd meg szezámmaggal.

Related posts