Ananászos csirke

  • 300g csontozott csirkemell vagy comb, 2-3 falatnyi darabokra vágva
  • 2 csésze finomliszt
  • 1 csésze kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2 tojássárgája

A lisztet és a keményítőt keverd el alaposan a sóval (szárazon). Ezután adj hozzá annyi hideg vizet, amennyitől sűrű tésztává válik. Add hozzá a tojássárgát és a sütőport, de ne keverd el, csak hagyd állni 5 percig. Ezután óvatosan keverd el, majd mártogasd bele a húsdarabokat és süsd ki őket bő forró olajban. 3-4 perc alatt ropogós barnra sül. Csepegtesd le. Egy tálcán tálald salátaleveleken, a tetejére önts forró ananászszószt.

A szósz készítése:

  • 2 csésze víz
  • fél liter ananászlé (turmixolj le ananászt, vagy használj 100%-os gyümölcslevet)
  • fél csésze fehér ecet (bor-, rizs- vagy almaecet)
  • csipetnyi só
  • 2 felvert tojássárgája
  • kukoricakeményítő
  • 2 kanál cukor

Forrald fel a vizet, add hozzá az ananászlevet, ecetet, sót, cukrot. Folyamatos kevergetés mellett lassan adagold hozzá a kevés hideg vízben elkevert keményítőt. Annyit adagolj, amennyitől a folyadék szósz-sűrűségű lesz. Figyelj oda, nehogy alul odaégjen, a lángot állítsd a lehető legkisebbre.

A szószba tehetsz kis ananászdarabkákat is.

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések