Gyermekfelügyelet a pályaudvaron

A JR Nisinihon (Nyugat-Japán) és a Kanszai Vasút Társaság bejelentette, hogy ezentúl az Oszaka, Nara, Kiotó vidékét felölelő négy prefektúrában levő 485 pályaudvaron nagyobb figyelmet szentelnek majd a gyerekek biztonságának.

A döntés oka a gyermekekkel szemben elkövetett bűncselekmények számának nagy növekedése; emiatt fogott össze a két társaság, hogy a régió valóban biztonságossá tételén dolgozzon. A munkálatokat áprilistól kezdik meg. Ha például egy ismeretlennel szemben egy gyerek segítségért kiált, a pályaudvari alkalmazottak közbelépnek, és ezzel egy időben már hívják is a rendőrséget, akármiről volt is szó. Az iskolába menő és onnan jövő kisdiákoknak hangosan köszönnek majd, és az efféle hétköznapi törődés jelei végigkísérik a gyerekek útját.
A metróállomásokon a jegykezelő és az iroda közelében matricákat és posztereket helyeznek majd el a felhívások, közlemények mellé, hogy ezekkel hívják fel a fontos tudnivalókra a gyerekek figyelmét. A posztereken a gyerekek körében népszerű angol rajzfilm, a Tom, a kisvonat illusztrációi szerepelnek majd.

Kyodo

Related posts