A tofu előkészítése

Az egyfajta konzervként is működő selyemtofut nyugodtan tárolhatod szobahőmérsékleten – persze csak kibontás előtt. Használat előtt azonban érdemes betenni a hűtőbe pár órára, mivel így némileg megszilárdul (és esély nyílik arra, hogy egy darabban bányászhasd elő a dobozból).

Mind a selyemtofura, mind pedig a „hagyományos”, Magyarországon forgalmazott átlátszó zacskós tofura érvényes, hogy bármire is használod, előtte préseld ki belőle a lehető legtöbb vizet.

Ha sütöd, így kevésbé lesz robbanékony, amikor a forró olajba kerül. Ha levesbe szánod, a kifacsart tofu több ízletes folyadékot tud felvenni.(Amúgy a benne lévő lé íze teljesen semmilyen, stílusosan „vízízű”…)

A kifacsarást a legegyszerűbben úgy oldhatod meg, hogy tiszta konyharuhába csavarod (ugye te sem öblítőzöd a konyharuhát?), majd ráteszel egy sima vágódeszkát, ara pedig valamilyen súlyt (kiló liszt például tökéletes a célra). Alaposan, szorosan csavard be a konyharuhába, különben a rátett súlytól könnyen szétfolyhat (figyelj oda, hogy ne terheld túl). A lágy selyemtofunál marad a lecsepegtetés egy tésztaszűrőben…

 Fórum az ázsiai konyháról

Related posts