A Fujitsu az e-papír előretörését ünnepli

A Fujitsu Forum 2005 elnevezésű rendezvényen a vállalat olyan elektronikus papírt mutatott be, amely áram nélkül tud fotót, ábrát megjeleníteni.
A vörös, zöld és kék fényt visszaverő csíkokból készített „papír” csupán 0,8mm vastag. A trükk abban áll, hogy a szálakat pontosan olyan szögben csavarják el, hogy a kívánt képet „tükrözze” anélkül, hogy energiát fogyasztana.
A cég állítása szerint az új fóliák csupán egy százalékát-egy ezrelékét használják fel annak, amit a hagyományos képmegjelenítő technológiák igényelnek.


– Rengeteg alkalmazási területe lehet a Fujitsu új e-papírjának – nyilatkozta a válallat szóvivője. Szerinte az elektronikus papír nemsokára közönséges digitális médiummá válik.
– Változó reklámok a vonatokon, információs kijelzők girbegurba felületeken – szinte mindenhol fel lehet majd használni az új termék könnyű súlyát és hajlékonyságát. A megjelenített információt akár időzítve is váltogatni lehet, így növelve a felület kihasználtságát – tette hozzá a szóvivő.
Az új e-papír fekete-fehér változata már egy éve a piacon van – ez azonban az első eset, hogy egy cég színes megoldással rukkolt elő.

Kyodo

Related posts