Tso tábornok csirkéje

  • 4 egész csirkecomb
  • 1 tojás
  • 1 kanál tápiókaliszt vagy kukoricakeményítő
  • 1 kanál növényi olaj

szósz 1:

  • 2 zöldhagyma
  • 2 kanál shiitake gombaszósz
  • 2 kanál világos szójaszósz
  • 2 kanál rizsbor vagy száraz fehérbor
  • 1 kanál reszelt gyömbér
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kanál barnacukor
  • 1 kanál tápiókaliszt vagy kukoricakeményítő

szósz 2:

  • 1 kanál alma- vagy rizsecet
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 teáskanál chiliszósz

 Csontozd ki a csirkét és vágd 1 centis darabokra. A tojást keverd el az olajjal és a tápiókaliszttel, majd add hozzá a húst. Keverd el alaposan a szósz 1 hozzávalóit. Egy tányérra helyezz papírtörlőt. 3-4 centi, nagyon forró olajban
Süsd meg a csirkét három perc alatt. (Akkor elég forró az olaj, ha egy szikkadt kenyérkocka egy percen belül megbarnul benne, vagy ha a beledobott főtt rizsszem vagy cseppnyi tészta azonnal felbukkan az olaj tetején.) A húst ezután helyezd a papírtörlőre.
Öntsd ki a vokból az olajat, majd hevítsd fel benne a szósz 1-et. Ahogy felforrt, helyezd vissza a csirkét, kevergesd és főzd egy percig. Ezután add hozzá a szósz 2-t, főzd további egy percig, majd azonnal tálald.

 

Fórum az ázsiai ételekről

Kapcsolódó bejegyzések