10. Branco Bosniak emlékverseny – meglepetés eredmények a női +65 kg-ban

4 magyar lányért is szoríthattunk a súlycsoportban. Nagy küzdelmek alakultak ki.

Zatykó Zita Kurlicki Adriennel kezdett. Végig Zita irányított, és kétség sem fért hozzá, hogy támadó stílusa eredményre vezet.

A fiatal Demeter Mónika a litvánok kiválóságával mérkőzött. A küzdelem eleje kiegyenlített, majd enyhe magyar fölény volt. Mónika dolgozott többet, míg a litván versenyző elsősorban jó kontrákkal próbálkozott, amik egyre jobban be is jöttek. Enyhe fölénybe került a litván versenyző. Egy köríves fejrúgása betalált, amitől a magyar lány hajcsatja kirepült, és elkövette azt a hibát, hogy még ott próbálta visszaigazítani a haját, amit a sajnos két rutintalan bíró wazarinak vélt, és ehhez a litván bíró szívesen hozzájárult. Végül ezzel kapott ki Demeter Mónika, az egyébként tényleg jobb teljesítményt nyújtó litván versenyzővel szemben.

Image

Szövetes Veronika a bolgárok korábban középsúlyban versenyző hölgyével szemben lépett tatamira.

Mivel Vera már mindent megnyert, amit meglehetett – nyugodtan kijelenthető, hogy a világ legjobb és legeredményesebb versenyzője – az idén sem volt meglepő, hogy a Hungarian Opent, az Európa-bajnokságot, a Világkupát és a Karate Expót is megnyerte. A páratlan teljesítmény után egy kis pihenő jött, majd Vera elkezdett alapozni. Edzőjével úgy gondolták, hogy egy gyakorló verseny jót tesz a felkészülésnek. Tehát minden tét nélkül, de gyakorlandó feladatokkal indultak el a versenyen.

Image

A bolgár lány kiválóan mozgott, Vera formájának megfelelően rövid-erős sorozatokkal dolgozott, és láthatóan igyekezett egy technikából K.O.-t elérni. Sikerült is megfogni a bolgár versenyzőt combra, de az nem ment le. Végül 5 perc után a következő 2 percben már egyértelműbb volt a hajrázó Vera fölénye, aki folyamatosan ment előre. A bírók vitathatóan ketten döntetlent ítéltek, ketten kihozták Verát győztesnek, de a vezető bíró a döntetlen mellé állt.

Így súllyal győzött a bolgár versenyző.

Ezután körbeverés történt, a testsúlyok döntöttek. Zita óriási küzdelemben, jól alkalmazva a taktikát, végig irányítva legyőzte a litván versenyzőt, de kikapott a bolgártól.

Image

Zita viszonylag jól zárta az oldalakat, jól használta ki súlyfölényét, végig nyomás alatt tartva a litván kiválóságot, akit végül hosszabbításban, bírói döntéssel győzött le.

A bolgár versenyző a litvántól kapott ki. Így végül litván győzelem született, bolgár ezüstéremmel, két magyar bronzzal.

Related posts