Zöldséges sertésfalatok

  • 2 csésze vöröshagyma, vékony karikákra vágva
  • 2 kanál olaj a sütéshez
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250g sertésszűz
  • 4 csésze, lehetőleg más-más színű kaliforniai vagy tv paprika
  • 1 csésze vékonyra szelt gomba
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 3 kanál száraz fehérbor
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál kukoricakeményítő 2 kanál vízben elkeverve
  • 1 dl marhahúsleves (lehetőleg sótlan)

A hagymát pirítsd meg egy teflon serpenyőben vagy vokban. Reszeld le a fokhagymát és tedd az olajba. A húsról távolítsd el a zsírt és hártyát, majd vágd 5-6 centi hosszú, fél centi széles csíkokra. Mindkét oldalát süsd aranybarnára. A paprikát mosd meg, magozd ki és a húsából vágj fél centis csíkokat. Tedd bele a gyömbért, paprikát, chilit, bort és szójaszószt.

Addig süsd állandó kevergetés közben, amíg a gomba puhulni nem kezd. A keményítős vízhez add hozzá a húslevest, majd öntsd a vokba. Kevergesd, amíg sűrűvé nem válik. Forró rizzsel tálald.

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések