Zöldbab szezámöntettel

  • 120 g zöldbab
  • csipetnyi só
  • az öntethez
  • 1 kanál fehér szezámmag
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál szaké vagy száraz fehérbor
  • 1 kanál cukor

A bab végeit vágd le, majd enyhén sós vízben 10 perc alatt főzd puhára. Ezután gyorsan merd át egy hideg vízzel teli tálba. Miután kihűlt, cepegtesd le, hosszában vágd őket félbe és tedd félre.

Egy serpenyőben olaj nélkül pirítsd meg a szezámmagot. Egy-két perc után erős aromát kezdenek kibocsátani, akkor öntsd bele egy mozsárba és törd őket össze. Keverd hozzá az összes többi hozzávalót. Kis tálkákban tálald, néhány babot rakj egymásra és öntsd nyakon az öntettel.

Megspórolhatod a turmixolást, bár akkor nem lesz olyan intenzív íze.

 

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések