Zilai Sándor a ringben „vizsgálja magát”, nem az orvosnál

Zilai Sándor jól ismerhetik a küzdősport rajongók, hisz 3 alkalommal is megnyerte az Utcai harcosok viadalát. Nem is akárhogy, hisz miután kiderült, hogy könnyűsúlyban nincs ellenfele, vállalta, hogy a „nagyfiúk” között is kipróbálja magát. Ez oly annyira jól sikerült, hogy ott győzelmet aratott. Azonban az utóbbi időben egy sérülés miatt eltűnt a ringből, sőt még az edzőtermekből is.

– Lassan egy éve, hogy megsérültél. Mi is történt pontosan?
– Egy edzés után vettük észre, hogy úgymond „megszűnt” az egyensúlyérzékem. A vizsgálatok után abba kellett hagynom a tréningeket sajnos. Mindez a 2003-as K-1 Hungary előtt 6 nappal történt.
– És hogy jött a folytatás ötlete?
– A problémám úgy tűnik, teljesen rendbejött. Még lesz augusztus végén egy utolsó vizsgálatom, de addigra én már tesztelem magam, a ringben. Katona Attila vetette fel a küzdelem lehetőségét. Arra azért kevés lett volna az időm, hogy egy sorozatmérkőzésre készüljek fel, de egy presztizs mérkőzéshez elegendő.
– Mennyit edzel?
– Minden nap kettőt. Délelőtt futok, erősítek, délután pedig Debrecenben irányított edzéseken veszek részt.
– Hány kg vagy most?
– 96, a versenyre 95 leszek.
– Hány mérkőzésed volt eddig?
– Körülbelül 100, ebből 5-öt vesztettem el, és kb. 70 k.o.-m volt.
– Legjobb eredményeid?
– Világranglista 6. hely. Thai boksz magyar bajnoki cím. Háromszor nyertem Utcai harcot. Megvertem az olasz, a román bajnokot.
– Mikor kezdtél thai bokszolni?
– 15 évesen (14 éve). Előtte 3 évet judóztam.
– Mi a favorit technikád?
– Mindenképpen a térdrúgás fejre. Nagyon sok k.o.-m volt ezzel a technikával.
– És hogyan tervezed a jövőt, a verseny után?
– Talán ez inkább már a menedzsmenten múlik. Számomra ez most már inkább hobby. Persze amit teszek, azt maximálisan teszem. Majd látjuk mi jön.
– Köszönjük. Sok sikert!

Related posts