Zágrábban is célt értek a magyar kyósok

ImageKiválóan szerepelt az a három magyar versenyző, aki kiutazott a zágrábi gyakorlóversenyre.

A verseny célja ismét a gyakorlás, a tapasztalatszerzés volt – gyakorlóversenyként írták az edzéstervbe. Mivel sajnos mások nem jelentkeztek Magyarországról, a martfűiek pedig csak egy autóval tudtak utazni (egy másik martfűi csapat Nagyváradra utazott), így sajnos több versenyzőnek itthon kellett maradnia. A horvát bajnokság könnyebb és kisebb létszámú mezőnyt vonultat fel, mint mondjuk egy magyar, de idegen, ismeretlen ellenfelekkel találkozhatnak a nemzetközi mezőnyből. Más jellegű tapasztalat.

Mátyási Patrik megnyerte a szegedi ob-t, de a magyar bajnokság előtt pár nappal megsérült keze, így a főversenyen sajnos nem tudott indulni. A jövő évi Eb-hez elengedhetetlen a minél nagyobb rutin. Sajnos csak Open kategória volt, és ez nem kedvezett a könnyűsúlyú versenyzőnek (57 kg). Az első rivális 78 kg-os volt, akit Patrik meglepő fölénnyel győzött le. De sajnos ki is újult a kézsérülése. A két rivális 83 kg-mal mérlegelt. Patrik kiválóan végrehajtotta az edzői utasításokat, de nem tudott megálljt parancsolni a pszhichésen és technikailag is jó formát mutató versenyzőnek. Ekkorra már sajnos nagyon rossz állapotban volt a sérült kézközépcsont. A harmadik küzdelem közben annyira rossz lett a sérülés állapota, hogy sajnos már a védekezés sem volt megoldható, ezért a csapat vezetője, Búzás Gábor nem engedte folytatni a csatát, megelőzve a többheti kiesést jelentő még nagyobb sérülést. Így Patrik bronzérmes lett, Open kategóriában (57 kg-mal!)

A hölgyeknél is Open kategória volt. Itt a szintén ob-t nyert, középsúlyú Körmöndi Lídia és az ob bronzérmes Benyus Judit (középsúly) voltak a magyar indulók. Benyus Judit még csak ifi korú, de jövőre már junior, és az Eb bő keret tagja, ezért volt, hogy ebben a korcsoportban indult. Judit nagyszerű fejrúgással győzte le a nehézsúlyú horvát hölgyet az első körben, míg Lídia egy középsúlyú horvát lányt múlt felül, rendkívül magabiztosan.

Sajnos utána a két magyar lány egymással mérkőzött, ahol papírforma született: Lídia győzött, – elsősorban horogütéseinek köszönhetően – a nagyon lelkes Judittal szemben, aki így bronzérmes lett. Lídia a fináléban egy nehézsúlyú versenyzővel szemben lépett küzdőtérre, de nem hagyott kétséget senkiben: minden bíró azonnal őt látta jobbnak, így egyértelmű bírói döntéssel nyerte a finálét, és ezzel a horvát bajnokságot, az Elka Kupát. Gratulálunk!

 

Image

A versenyzőknek sikerült újabb nemzetközi tapasztalatokra szert tenniük, és sikerült a kiírt feladatokat is elvégezniük. Amint a képen is láthatjuk, ők is jól érezték magukat!

Related posts