Magyar döntő Romániában

Kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők a Nagyváradi Csapatbajnokságon. Hazánk hölgyei nagyszerű teljesítményt nyújtottak.

Image

Nagyváradon rendezte a Román Kyokushin Szövetség (Anca Walmen vezetésével) az ez évi csapatbajnokságukat. Gyermektől felnőttig mindenki indult, kata éa küzdelmi verseny is volt. A katában szinkronban kellett végrehajtani a három versenyzőnek a formagyakorlatot. A csapatok lehettek vegyesek is.

A küzdelemben külön volt férfi és női verseny, és szintén három versenyző alkothatott egy csapatot. Magyarország három csapatot indított. Általában 8-10 csapat is volt egy- egy mezőnyben, bár a lányok ifitől felfelé már korántsem voltak annyian mint a fiúk. 5- 5 csapat volt a női korcsoportokban.

Image

Hajdúszoboszló 2 ifi lánnyal nevezett, tehát eleve egy pont hátrányból indultak. Szondi Anikó és Tóth Zita azonban mindent elkövetett a győzelemért. A lányok az első körben mindketten magabiztosan győztek, fejrúgásokkal pontot elérve.

A döntőben a nagyváradi csapattal szemben sajnos alulmaradtak, így ezüstérmesek lettek. Gratulálunk!

Image

A felnőtt nőknél is 5 csapat volt, ahol a Nyíregyházi Fight és Martfű gárdája lépett tatamira.

Mindkét különítményben kiváló versenyzők szerepeltek, akik mint gyakorlóversenyként, az alapozásuk közben választották ezt az edzési lehetőséget.

A nyíregyháziak bemérkőzőként, igazán könnyedén jutottak túl az első riválisokon. Mindhárom lány – Szövetes Veronika, Ábrahám Edit és az idegenlégiós Simon Orsolya (Jászberény) – sima győzelmet aratott már az első küzdőidőben, sok elképzelést meg tudtak valósítani. E mellett még arra is tudtak figyelni, hogy vigyázzanak a riválisokra – nem akartak felesleges sérülést okozni. Igen, hisz Vera a világ legjobb női versenyzője, Edit magyar bajnok, Eb 2., Orsi Junior Európa-bajnok. Nagy fölényben voltak.

Image

A következő kör már sokkal szorosabbra sikeredett. A nagyváradi hölgycsapat is két taggal lépett csak tatamira, de mindketten Eb-t megjárt versenyzők voltak. Laura Moldovan küzdött Ábrahám Edittel. Az Eb-n elkerülték egymást, hisz a fináléba kerülésnél Laura kikapott Tóth Ivettől egy hosszabbítás után. Így harmadik lett, míg Edit ezüstérmes. Azóta Edit küzdőszelleme, ütő- és rúgóereje is sokat fejlődött, így nagyon nagy feladat volt a román hölgy számára. Megoldhatatlan feladat. Edit kiváló teljesítményt nyújtva a hosszabbításban comb wazarit ért el, ezzel gyönyörű győzelmet aratott.

Image

Simon Orsolya óriási küzdelmet vívott, ahol minden hosszabbítás végigment, és végül a nagyobb iramot diktáló román lány nyert bíróival.

Sajnos nem volt harmadik versenyzőjük, így Vera ellenfél nélkül győzött. 2-1-re továbbjutott a nyíregyházi csapat.

Image

A martfűiek közül Zatykó Zita (Szeged) kezdett, aki végig nagy fölényben volt, és ami még fontosabb: sikerült a kért szakmai feladatokat megoldania. Egyértelmű bírói döntéssel győzött.

Demeter Mónikát (Martfű) minden küzdőidő végén kihozták, de nem elegen és végül mindig döntetlen lett. Ez a gyakorlás szempontjából jó volt, igen sok mindent tudott gyakorolni. Végül a második hosszabbítás után egyértelmű bírói döntéssel győzött. Mivel nem volt harmadik versenyzőjük, így az a „küzdelem” vesztesnek minősül, így 2-1-gyel mentek tovább a martfűiek.

Image

A finálé Ábrahám Edit és Demeter Mónika összecsapásával kezdődött. Végig a rutinosabb és erősebb Edit irányított, de Mónikán látható volt a pszhichés fejlődés, és kifejezetten harcos volt a fiatal versenyző. Már az első küzdőidőben volt olyan bíró, aki kihozta Editet, de a többiek döntetlent ítéltek. Ez is jól jött, mert mindkét lánynak jó fejlődési lehetőség volt egy ilyen éles küzdelem, amiben mindketten kiválóan teljesítettek, és amiben Edit végül megérdemelten győzött. Szövetes Veronika Zatykó Zitával küzdött. Vera jól teljesített, de Zita jó partner volt, több feladatot ő is megvalósított, és igen harcos volt. Eszébe sem jutott feltartott kézzel felmenni a világ legjobb hölgyversenyzőjével szemben. Ismét egy olyan küzdelmet láttunk, ami mindkét lány számára igen hasznosnak bizonyult. A küzdelmet a végig irányító Szövetes Veronika nyerte.

Mivel a martfűieknek nem volt harmadik versenyzőjük, így 3-0-ra győzött – teljesen megérdemelten – a rutinosabb, képzettebb küzdőkből álló Nyíregyházi Fight. Ezüstérmes lett a martfűi különítmény. Gratulálunk!

Összességében egy hasznos és ráadásul eredményes gyakorlóversenyben volt részük versenyzőinknek, ahol most is nagyon egységes volt a magyar különítmény, igen jól érezték magukat. Ilyenekre mindenkinek szüksége van!

Related posts