Világkupa 2005, Japán – az első eredmények

Női 55 kg

A 4-be 3 japán és egy orosz lány jutott. Meglepetésre, és a japán bírók ténykedéseinek köszönhetően Elena Bashkehayova (Bulgária, többszörös Európa-bajnok) a 8-ban kiesett, igazságtalanul.

A súlycsoport érdekessége, hogy egy 16 éves brazil hölgy is rajtengedélyt kapott, és kiválóan teljesített. Illetve már itt is volt olyan japán versenyző, aki nem kyokushin stílust gyakorol. (Több japán hölgy volt, aki valamilyen Oyama karatét tanul, de bekerült a válogatottba.)

Női 65 kg

A középsúlyban Anca Wallmen kezdett, de nem jelent meg első ellenfele Libanonból. A másik ágon a japán Miki Mori (Vera már egy alkalommal legyőzte) győzött, és a hazai hölgyek legjobb teljesítményét mutatta.

Anca és Mori küzdelme kiegyenlítetten folyt, de egy egyenes testrúgás-felütés kombináció után a japán hölgy váratlanul megrogyott, amire Anca azonnal kiválóan reagált, és fejberúgta Morit. Óriási ipponnal győzött.

Rajta kívül egy igen erős, 16(!) éves japán hölgy jutott a 4-be, valamint 2 további japán versenyző.

A +65 kg eredményei Veráról szóló cikkünkben megtalálhatóak.

A férfi 70 kg-ban a többszörös Európa-bajnok Popov igen nyögve-nyelve ment tovább, hisz nem tudott mit kezdeni ausztrál ellenfelével, aki nagyon aktívan elmozogva, rúgásokkal kontrázta a görcsössé váló és ellenfelét utol nem érő bolgár versenyzőt. Mindenképpen hosszabbítani kellett volna, még ha Popov tényleg egy rendkívül jó versenyző is.

Az orosz Aydyn Novruzov és a japán Daisuke Omiyama küzdelme hozta a kategória legjobb csatáját. Óriási küzdelem volt, váltakozó sikerekkel.

A japán versenyző Tsukamoto tanítványa és rendre dobogón végez nemzeti bajnokságban. Most megmutatta, hogy nem csak az akrobatikus vívó stílust tudja, hanem az erő-állóképességi küzdelemben is kiváló.

9 perc után a 19 éves orosz fiú győzött, megérdemelten. Nagyon jó küzdelem volt.

A 3. bunyó igen rövidre sikeredett, hisz a brazil fiú fél perc alatt megrúgta a nap legnagyobb k.o.-ját egyébként nagyon jól kezdő kazah riválisán. A technika egy felugrásból végrehajtott fordulós fejrúgás volt, szaltózva roll kick.

Kou Tanigawa nem volt túl meggyőző, bár Shihan Midori őt jósolta az első helyre. Afrikai partnere igen kellemetlen ellenfél volt, közel ment, és ott próbált maradni. Tanigawa nem tudta megoldani ezt a feladatot, és igen passzív volt a nálunk is jól ismert fighter. 5 perc után a bírók kihozták a kissé semmilyen küzdelemből.

Az orosz Vasily Khudyrakov 3 perc alatt jutott a 8-ba, egy kanadai versenyzőt felülmúlva. Korábban ő nyert súlycsoportos japán bajnokságot. Kenji Hirano azt a grúz Khochaporidzét búcsúztatta 5 perc alatt, aki Búzás Gabit győzte le súllyal, majd Nemes Józsitól kapott ki a horvát bajnokságban.

A litván Vitautas Viscius könnyedén jutott a 8-ba 3 perc alatt, bíróival, egy libanoni karatéka ellen. Kensaku Yamamoto volt az egyik legmeggyőzőbb, és egy horoggal elért ipponnal múlta felül costa ricai riválisát.

80 kg

Valeri Dimitrov magabiztosan győzte le libanoni ellenfelét, 3 perc alatt, bíróival.

A japán Yoshitaka Sato hosszú csatát vívott az afrikai Slly Sokóval, aki a VB-n bravúros küzdelmet produkált Tsukamoto ellen. Sato Stefanovicstól kapott ki a VB-n.

Itt most Sato nyert, megérdemelten, 9 perc után.

Gaku Yasamoto (japán) nagyon meggyőző fölénnyel verte kanadai riválisát. A dán Kristiansen – Dani szobatársa – öldöklő csatát vívott az orosz Maxim Petrovval, ahol az orosz győzött.

Rajtuk kívül egy litván, egy kazah és két japán van a 8-ban.

Egyikük Yamada, a japán bajnok.

+80 kg

Denis Grigoriev (orosz) kezdett a litván Gudauskasszal szemben. Az orosz erősebb volt, de nem lehetett pontosan látni, hogy az ütése kulccsontot talált, vagy torkot. A litván fiú a torkához nyúlt, azonban öt bíró wazarit ítélt, majd ez megismétlődött, így avaazate ipponnal nyert Grigoriev.

Tsukamoto libanoni partnere kellemetlen, nehéz csatára késztette az ex-világbajnokot, aki végül bírói döntéssel győzött.

Nagy csata lesz a Grigoriev-Tsukamoto! Akárcsak a Török Dániel- Takayuki Tsukakoshi mérkőzés, ami utána következik majd.

A litván Imbras, aki 108 kg, egy nagyon mozgékony afrikai 60 kg(!!!)-os versenyzővel merkőzött, akit nem nagyon ért utol, és aki fejberúgta kétszer is Ibrast. Látványos Dávid és Goliát mérkőzés volt, ahol persze Góliát nyert, 3 perc után. Csak bíróival!

Koizumi nagyon megküzdött ausztrál ellenfelével, de továbbjutott, feltehetően könnyű ellenfél lesz Imbrasnak.

Shevchenko – Jarábik Zsolt győzte le a világbajnokságon egy kemény csatában – ausztrál versenyzőt győzött le.

Kunihiro Suzuki, a világbajnok nem volt túl meggyőző, igen nehezen búcsúztatta brazil ellenfelét.

Minden kiderül a második napon!

Hajrá, magyarok!

Related posts