Üvegtészta-saláta babcsírával
- 200 g üvegtészta
- 1 csésze reszelt vöröskáposzta
- 1 csésze cukorborsó
- 1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 100 g szójacsíra
az öntethez:
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 3-3 kanál apróra vágott petrezselyemés újhagyma
- 3 kanál vörösborecet
- 2 kanál szezámolaj
- 2 kanál cukor
- 1 kanál chiliszósz
Az üvegtésztát fél órára áztasd meleg vízbe. Csepegtesd le, vágd tízcentis darabokra. A cukorborsót két percre dobd forró vízbe, öblítsd le hideggel, majd vágd csíkokra. Az öntet hozzávalóit alaposan keverd el (használhatsz turmixot is). Forgasd össze a saláta hozzávalóit, öntsd nyakon az öntettel. Tálalás el?tt két órára dugd h?t?szekrénybe.