Tovább nő az világörökségre pályázó oszagavarai erdő

ImageAz Erdészeti Hivatal szerdán bejelentette, hogy az Oszagavara szigetek ökoszisztámájához tartozó erdőségekhez további területeket csatolnak, ami a világörökségi listára való felvétel előfeltétele.

Az erdő jelenleg 503 hektárt borít a Haha szigetcsoporton, amely az oszagavarai szigetlánc egy része, nagyjából 1000 km-rel délre Tokiótól. A kialakítás során máűs helyekhez képest sokkal intenzívebb munkával fogják kezelni az erdőt és újabb lépéseket tesznek a megőrzésére.

A hivatal azt tervezi, hogy újabb szigeteket von be a csoport mellé. Több lehetséges területeken jelenleg is kutatásokat végeznek, és augusztusig döntik el, melyek a legígéretesebbek.

Az Oszagavara szigetlánc 30 kisebb földdarabból áll, és összesen mintegy 7000 hektárnyi erdő borítja. Ebből 6200 állami tulajdonban van.

Image

A szubtrópusi szigetlánc rengeteg őshonos állatnak és növénynek ad otthont. Némelyiket ugyanakkor nemrég a tterületre került új fajok veszéleztetik.

A japán Környezetvédelmi Minisztérium és az Erdészeti Hivatal még idén javaslatot tesz, hogy a jelöltek közül melyek kapjanak hivatalosan is „A világörökség része” státuszt. Céljuk, hogy 2009-re az ENSZ is jóváhagyja a javaslatot.

The Japan Times

Related posts