Több válogatott is vizsgázik dan-fokozatokra

Több válogatott kyokushin karatés is az egyik legnagyobb próbatételre készül: mestervizsgákat tesznek a pécsi edzőtáborban. Mint már beszámoltunk róla, Pécsen rendezi a Magyar Kyokushin Karate Szervezet szokásos nyári edzőtáborát, sensei Garas József szervezésében és shihan Furkó Kálmán vezetésével. A tábor instruktorai lesznek még sensei Karmazin György, sensei Bencze Antal és sensei Csizmadia Zsolt.

A válogatottból az idei EB bronzérmes, négyszeres junior EB győztes, mb-i és junior japán bajnoki 2. helyezett Rózsa Gábor 1. dan vizsgát szándékozik tenni, míg klubtársa, a szintén kemecsei ifj. Nemes József magyar bajnok, EB ezüstérmes, négyszeres junior EB bajnok a 2. dan megszerzését tűzte ki célul. A hölgyeknél a nyíregyházi Bartók Júlia (magyar bajnoki 2., horvát bajnok) 1. danra vizsgázik, míg klubtársa, Mezősi Marina (2x junior EB bajnok, magyar bajnok, ob győztes) egy 2. aranycsíkot akar az obijára.

Image

Rózsa Gábor

A marfűi klub kiválósága, a többszörös korosztályos bajnok, junior EB győztes, magyar és dán bajnoki bronzérmes Búzás Gábor megérett arra, hogy mestervizsgát tegyen.

A kétszeres felnőtt EB bajnok (többszörös magyar bajnok, dán és horvát bajnok), a martfűi Tóth Ivett a legnehezebb feladatok egyikére szánta el magát: a „sensei” titulust akarja kivívni magának. 3. dan vizsgát tesz a tábor végén. Akárcsak a martfűi klub vezetője, Stefanovics József (magyar bajnok, japán bajnoki 2., vb 20.), aki szintén a 3. aranycsíkért veti be minden tudását.

Minden vizsgázónak komoly technikai és erőnléti tesztet kell teljesítenie, több bázistechnikai kombinációt és elemet, valamint formagyakorlatot bemutatva. Ennek sikeres bemutatása után az 1. danosokra 30(!), a 2. danosokra 40(!!), míg a 3. danra vizsgázókra 50(!!!) 1,5 perces küzdelem vár.

Sok sikert kívánunk!

Related posts