Thai sült rizs

 

  • 2 csésze hosszúszemű rizs
  • 2 teáskanál zúzott fokhagyma
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál rölt fehérbors
  • 3 kanál szójaszósz
  • 3-4 kanál olivaolaj
  • 150g marhahús
  • 150g tigrisrák (más fajtát is használhatsz)
  • 1 kiskanál szezámolaj
  • 50g apróra vágott metélőhagyma
  • 50g apróra vágott petrezselyem

Öblítsd le a rizst, majd főzd meg a szokásos módon. Utána hagyd hűlni 30 percig. A húst vágd falatokra. A rákról távolítsd el a páncélját és vágd félbe. Keverd el a zúzott fokhagymát, 1 kanál szójaszószt, a szezámolajat és a cukrot. Ha simára keverted, add hozzá a keményítőt is, azt is keverd el alaposan. Ezután öntsd két edénybe, az egyikben a rákot, a másikban a húst pácold úgy harminc percig.

A főtt rizst egy nagyobb edényben keverd el a borssal és a maradék szójaszósszal. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat addig, amíg füstölni kezd. A tojást kicsit keverd el (ne verd fel), öntsd az olajba, majd add hozzá a marhahúst. Két perc kevergetés után add hozzá a rákot, süsd harminc másodpercig, majd öntsd bele a rizst. Kevergesd, hogy mindenhol felforrósodjon. A petrezselyemmel és metélőhagymával díszítsd.

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések