Sarah Jessica Parker a szexet népszerűsíti Japánban

 

Talán nincs még egy hely a világon, ahová ennyire lassan ért el a négy new yorki szingli kalandjait bemutató sorozat, de olyan hely sincs, ahol a főszereplő annyira gyorsan rabul ejtette volna az újságírók szívét, mint a Szex és New York hatodik szezon DVD megjelenését beharangozó bemutatón.

Amikor Parker, aki életében először járt a szigetországban megjelent a tokiói Omoteszandó „Spiral Hall”-jában, az összes jelenlévő nőnemű újságíró kórusban „kavaii”-ozni kezdett (kavaii – cuki, aranyos).   Image

– Férjemmel többször meghívtak már bennünket Japánba, de a sűrű időbeosztásom eddig nem tette lehetővé a látogatást. Az út legrosszabb része, hogy párom nem jöhetett velem. Ez azt jelenti, hogy még egyszer, immár együtt is el kell jönnünk önökhöz – mondta a Carrie Bradshaw-t alakító színésznő. A szóban forgó „pár” Matthew Broderick, akitől Parkernek egy kisbabája is van.

A Szex és New York (eredetileg Sex and the City, de a magyar fordítók mindig jobban tudják) úgy válik egyre népszerűbbé a felkelő nap országában, ahogy a divatmagazinok elkezdik elemezni a sorozat szereplőinek viseletét.

– A divat az egyik főszereplő. Hirtelen nem is tudnék még egy mostanában futó szériát megnevezni, amelyben ilyen szerves része a történetnek – mondta Parker. – Patricia Field (a sorozat stylist-ja) hosszú időt töltött Japánban, sok ruhája innét származik, és amióta csak ismerem, mindig japán nőktől merített ihletet új ruhakölteményei számára. Igazán okosan használja a divatot a történethez.

Parker minden kérdésre hosszasan válaszolt. A sajtókonferencia alatt egyszer, miután a hosszú fordítás befejeződött, egy kicsit szégyenlősen azt mondta: „ez is mutatja, milyen sokat tudok beszélni”.

– Mondtam a tolmácsnak, hogy akármit is beszélek, fordítsa úgy, hogy sokkal okosabban hangozzék – vallotta be a végén.

Amikor azt kérdezték tőle, hogyan képes egyeztetni anyai hivatását munkájával, így felelt:

– Ugyanúgy küszködöm, mint a többi dolgozó anya. Próbálok a lehető legtöbbet kihozni magamból, de állandóan úgy érzem, kompromisszumokat kell kötnöm. Soha nem vagyok képes megfelelni minden elvásárnak. Igen örülök kétéves kisfiamnak. Ő most is azt szeretné ha otthon lennék vele. Ő a szemem fénye. Ugyanakkor szeretem a munkám is, hiszen az is életem része. Egyszerűen csak próbálom mindkettőt a lehető legjobban csinálni, persze csak nagy küszködve.

Ha mindent meg akarsz szerezni, az nagy kihívásokkal jár. Szerencsésnek érzem magam, hogy egyáltalán e kihívás előtt állhatok.

Japánban a Szex és New York hatodik szezonját november 26 óta árulják DVD-n.

Yomiuri Shimbun

Related posts