Tetőzött a hazatérők által okozott csúcsforgalom

Másodikán indult meg a szülővárosukból vagy év eleji kirándulásokból hazatérni szándékozók áradata. Minden állomáson és reptéren tolonganak az emberek, a főutakon elképesztőek a dugók, és a csúcsforgalom tetőzését mára várják.

A JR Tónihon (Kelet-Japán) és Tókai (Keleti-tenger) részlege szerint másodikán délelőtt a tokiói állomásra érkező összes sinkanszen teljesen teli kocsikkal közlekedett.

A Moriokából induló, Tokióba menő „Jamabiko” (a legtöbb állomást érintő sinkanszen Tóhokuban, azaz a Honsú-fősziget 6 keleti prefektúrájában) 58-as járatának telítettsége a szendai állomáson 180%-os, a Hakatából induló „Nozomi” (extra-gyors sinkanszen a tókai vonalon) 14-es járatáé Nagojában 150%-os volt, Nokinamiban esett le 100%-osra.

A szapporói, fukuokai stb. fővonalakon a hanedai reptérre tartó légijáratok szintén tele vannak. Az illetékes cégek mindegyike szerint a kikötőkben óriási a zsúfoltság. A közúti közlekedésről tájékoztató központ (Nihon Dórokócu Dzsóhó) szerint a tómei autópálya vonalán a numadzui csomópontnál (Sizuoka prefektúra) délután 5-kor 32 kilométeres, a kanecui úton Randzannál (Szaitama prefektúra) 7-kor 31 kilométeres dugó volt. 

 

Kyodo

Related posts