Tavaszi tekercs

  • 10 tavaszi tekercs-tésztalap
  • 1 kis fej káposzta
  • 300g répa
  • 1 doboz bambuszrügy
  • 1 csomag szójacsíra
  • kevés zeller
  • 300g darált csirke-, pulyka- vagy sertéshús
  • 4 szál újhagyma
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 kanál kukoricakeményítő

A szójacsírát dobd forró vízbe egy percre. Tedd át azonnal egy jéghideg vízzel teli edénybe. A zöldséget vágd gyufaszál méretű darabokra. Pirítsd meg a húst a hagymával. A szójaszósszal és kevés vízzel keverd el alaposan a keményítőt. Add a hushoz az apróra vágott zöldséget, nagy lángon pirítsd tovább 2 percig, majd zárd el a tüzet.

Ha kihűlt, tekerj egy-egy kanálnyi (tésztalapja válogatja) tölteléket a tésztába, majd 10 pecre tedd a forró sütőbe (előtte kenegesd meg némi olajjal; ne használj olivaolajat, annak túl intenzív az aromája).

Előétel, de rizzsel akár főfogás is lehet.

Fórum a japán ételekről

 

Kapcsolódó bejegyzések