Szűzérme Mu Shu módra

  • 250 g szűzérme
  • 1 kanál sherry
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • fél kanál cukor
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 4 kanál olaj
  • 3 felvert tojás
  • egy kis fej káposzta
  • 1 szál zeller
  • fél csésze apróra vágott zöldhagyma
  • 1 kiskanál szezámmag

A falatnyi darabokra vágott húst tedd el a következő keverékben: sherry, szójaszósz, keményítő, cukor, gyömbér.
2 kanál olajat forrósíts fel egy vokban vagy egy nagyobb teflonedényben. Süsd meg benne jól a tojást, majd törd apró darabokra. Vedd ki az edényből és tedd félre.
A káposztát és zellert szeld fel apró, vékony szeletekre (ha lehet, géppel). A maradék olajat forrósítsd fel és tedd bele a sertéshúst a páccal együtt. Süsd át alaposan, utána add hozzá a káposztát és a zellert, majd süsd további két percig. Add hozzá a tojást, a szezámmagot és a hagymát. Süsd tovább még egy percig. Forrón tálald.

Related posts