Születésnapi tészta

  • 200g friss spenót
  • 200g kínai tészta
  • 1 kanál szezámolaj
  • 1 csésze zöldségleves (lehet kockából is)
  • 1 kanál sötét szójaszósz
  • fél kanál kukoricakeményítő kevés hideg vízben feloldva
  • 6 tojás
  • 2 kanál snidling, apróra vágva

Mosd meg a spenótot és vágd ki a keményebb szárakat. Főzd egy percig, majd öntsd le róla a vizet, hagyd lecsepegni, majd facsard ki belőle a maradék vizet is. Ezután vágd fel apróra és tedd félre.
Főzd meg a tésztát. A többi hozzávalót keverd össze egy edényben, és forrald fel. Tartsd melegen a tálalásig.
A tojásokat egyenként üsd egy nagyobb kanálba, majd engedd bele a forró vízbe. Míg a tojások főnek, a tésztát oszd hat részre. Minden tálkára öntsd rá a spenót hatodát és a tetejére rakd a tojást. Hintsd meg a metélőhagymával és azonnal tálald.

Related posts