Születésnapi tészta
- 200g friss spenót
- 200g kínai tészta
- 1 kanál szezámolaj
- 1 csésze zöldségleves (lehet kockából is)
- 1 kanál sötét szójaszósz
- fél kanál kukoricakeményítő kevés hideg vízben feloldva
- 6 tojás
- 2 kanál snidling, apróra vágva
Mosd meg a spenótot és vágd ki a keményebb szárakat. Főzd egy percig, majd öntsd le róla a vizet, hagyd lecsepegni, majd facsard ki belőle a maradék vizet is. Ezután vágd fel apróra és tedd félre.
Főzd meg a tésztát. A többi hozzávalót keverd össze egy edényben, és forrald fel. Tartsd melegen a tálalásig.
A tojásokat egyenként üsd egy nagyobb kanálba, majd engedd bele a forró vízbe. Míg a tojások főnek, a tésztát oszd hat részre. Minden tálkára öntsd rá a spenót hatodát és a tetejére rakd a tojást. Hintsd meg a metélőhagymával és azonnal tálald.