Szövetes Veronika a világ legjobbja!

Ismét Vera lett a világon a legjobb. Élete legjobb teljesítményét nyújtva, rendkívül kimagasló küzdelmet produkálva, Szövetes Veronika 1. lett az oszakai világkupán!

Minden elismerést megérdemel a kiváló technikai tudású hölgy. Legnehezebb küzdelme talán a döntőbe jutásért folyt egy japán lány ellen, de ezt is magabiztosan abszolválta, 3 perc alatt. Majd a fináléba meglepetésre egy svéd lány jutott, akit Veronika szintén magabiztosan győzött le. Nem lehetett kérdés, Vera a világ legjobbja! Gratulálunk!

Danit csak a bírók tudták megállítani

– mert Tsukakoshi nem. Már az első küzdőidőben jobb volt Dani, de hosszabbítottak. A következő 2 perc ismét Dani fölényét hozta, de még mindig csak egy (nem japán) bíró hozta ki, míg a japánok döntetlent ítéltek.

A 7. perc olyan fölényt hozott, hogy a magyar csapat nyugodtan állt fel, gondolva, hogy versenyzőjük a 4-ben van. De nem: a japán bírók ismét döntetlennek láttk, a többiekkel ellentétben.

A 9 . perc után 2 bíró Danit, 2 bíró Tsukakoshit látta jobbnak. A vezetőbíró, aki japán volt, mondanunk sem kell, ki mellé állt. Török Dániel egy igazságtalan döntés következtében, 9 perc után nem tudott Tsukakoshin túljutni, így a 8-ban végezte. Maga Tsukakoshi lepődött meg a legjobban, és jött oda a magyar csapathoz. Azt mondta, hogy szerencséje volt, mert nem ő volt ma a jobb. Minden vezető, küzdő ugyanezt látta. Azon a három bírón kívül. Mindez az európai sportpolitika gyengeségét jelzi a japánnal szemben.

Tsukakoshi utána megfogta gyomorra az ex-világbajnokot, Tsukamotót, majd a litvan Donatas Imbras ellen is győzött, így megnyerte a világkupát.

Persze Imbras 3(!!!) alkalommal fogta meg Tsukakoshit, de a bírók ezt soha nem látták wazarinak.

Dani küzdelme után 10 percen belül odajöttek, és közölték, hogy Dani nagyszerűen teljesített, és kap egy különdíjat.

A legharcosabb versenyzőnek járó díjat vehette át.

A lányoknál könnyű- és középsúlyban japán győzelem született, Anca Walmenn 4. lett (szintén vitathatóan maradt alul), és a legtechnikásabb nőnek választották.

A fiú könnyűsúlyban az abszolút nem jól szereplő Tanigawa Kou lett az első egy kiváló orosz fighter előtt, és Popov (Bulgária) lett a 3. Tanigawa a 4-ben mindkét küzdelmét deszkával nyerte.

A középsúlyban a bolgár Dimitrov lett az első, aki talán a világ legjobb küzdője, és toronymagasan a mezőny fölött teljesített. Kazah ezüst és japán bronz született. A nehézsúlyban 1. Tsukakoshi, 2. Donatas Imbras (Litvánia), 3. Kunihiro Suzuki (Japán), 4. Tsukamoto.

Related posts