Sült csirke kesuval

  • 1 tojás fehérje
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • 600 g csirkemell kicsontozva, bőr nélkül, 2 centis kockára vágva
  • 3 kanál szójaszósz
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • 1 kanál száraz sherry
  • 2 kanál almaecet
  • 1 kanál cukor
  • 2 kanál mogyoróolaj
  • 1 csésze sótlan kesudió
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 szál újhagyma vékony karikára szelve
  • 200 g vízigesztenye szelve (bambuszrüggyel helyettesíthető)
  • 1 db zöld kaliforniai paprika vékony csíkokra szelve

Egy kis tálban verd fel a fehérjét.  Adj hozzá egy-egy kanál szójaszószt és kukoricakeményítőt. Keverd el alaposan. Keverd el benne alaposan a csirkét és tedd félre legalább negyedórára.
Keverd el a második adag szójaszószt és kukoricakeményítőt, add hozzá a sherryt, almaecetet és cukrot.
Egy serpenyőben vagy vokban forró olajban pirítsd 2 percig a kesudiót. Merd ki az olajból, tedd félre. Az olajba tedd bele a gyömbért, a hagymakarikákat és a vízigesztenyét. Egy perc kevergetés után tedd bele a csirkét, a zöldpaprikát és a szószt. Állandóan kevergesd, amíg a szósz besűrűsödik. Tedd vissza bele a kesut, majd zárd el a lángot. Forró rizzsel tálald.

Kapcsolódó bejegyzések